14-09-15

DE PIERKES NUMERO TWIEJE !!!

de pierkes,pierkeDE PIERKES NUMERO TWIEJE:

Eindelijk deel 2 of liever numero twieje van De Pierkes, een stripalbum waaraan maar liefst 53 auteurs aan meehielpen.
Dit hardcover stripalbum telt niet minder dan 96 pagina’s en is luxueus afgewerkt met een zwart linnen rug. 

De opbrengst van het album gaat terug naar het Kinderkankerfonds.

De gewone hardcoverversie met linnen rug kost enkel op Stripbeurs op de Jaarbeurs Gent< op 12, 13, 19 en 20 september 19,99 euro, na de beurs zal deze 25 euro kosten.

De luxe hardcover is genummerd op slechts 100 exemplaren en bevat als extraatje 2 gesigneerde prenten plus De Pierkes door Studio Still.

De Pierkes door Studio Still is een softcoverstripalbum van 38 pagina’s waarin het werk van 16 studenten van Sint-Lucas opgenomen is.

Prijs : 35 euro - WEES ER SNEL BIJ WANT OP = OP!
De 53 auteurs:

Serge Baeken, Jacques Bakker, Gheleyne Bastiaen, Len Beké, Lisa Beké, Paul Beké, Michaël Bella, Lauren Bouden, Ivan Bulté, Kurt Cassauwers, Luk De Bruyker (Pierke Pierlala), Sofie Debruyne, Jan De Geest, Dirk De Graef (dirk), Fred de Heij, Johan Dejonckheere (Macnagalla), Eric De Rop, Marijn Dionys, Franky Drappier, Evelyn Entwistle, Rob Geertsen, Filip Hellemans, Frank Lauwers, Yara Noë, Amber Pelegrin, Joey Potargent, Janne Raets, Paul Reichenbach, Eva Roelens, Marcel Rouffa, Pascal Schokaert, Stefani Servaege, Ben Seys, Melissa Stockman, Gunther Theys, Paul Toorenvliet, Marq van Broekhoven, Chris Van Brussel (Criva), Timothy van Damme, Dirk Van der Auwera (D'Auwe), Wouter Van Ghysegem, Dimitri Van Hoe, Jos Vanspauwen, Arie van Vliet, Robin Velghe, Stijn Verhaeghe (Verhast), Carine Verleye, Raquel Versteeg, Daan Verstrepen, Mirjam Vesters, Tom Vienne, Rik Willemen, Yurg.
Bestellen kan via deze link:

15:59 Gepost door Helliwood-man in BEURS, STRIP | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pierkes |  Facebook |

30-09-14

De Rode Ridder fanfilm: De hinderlaag.

M'n nieuwe filmpje is sinds vorige week online en het was meteen een succes!

filip hellemans, martin hofman, stefanie hellemans, jean-marc laloyaux, wesley villeneuve,rode ridder

 

 

 

filip hellemans, martin hofman, stefanie hellemans, jean-marc laloyaux, wesley villeneuve,rode ridder

filip hellemans, martin hofman, stefanie hellemans, jean-marc laloyaux, wesley villeneuve,rode ridderfilip hellemans,martin hofman,stefanie hellemans,jean-marc laloyaux,wesley villeneuve,rode ridder

filip hellemans,martin hofman,stefanie hellemans,jean-marc laloyaux,wesley villeneuve,rode ridder

09-10-10

R.I.P.: Piet Wijn overleden...

AMSTERDAM - Striptekenaar Piet Wijn is woensdagavond overleden. Dit heeft Thom Roep, medeauteur van Wijns bekendste strip Douwe Dabbert, donderdag bekendgemaakt.
Wijn is 81 jaar geworden.

Wijn begon zijn carrière bij de Toonder Studio's, waar hij tekende als assistent van Marten Toonder. Vanaf 1973 tekende Wijn verhalen voor de Tina.Voor de Donald Duck schreef hij 23 verhalen over Douwe Dabbert. Hij maakte de verhalen samen met schrijver Thom Roep.

Douwe Dabbert is een kabouterachtig mannetje dat avonturen beleeft en zich uit benarde situaties weet te redden met behulp van zijn toverknapzak. Van 1975 tot 2001 stonden de verhalen over Douwe Dabbert in de Donald Duck.


Hersenbloeding

In 1986 kreeg Wijn een hersenbloeding. ''Hierdoor raakte hij gedeeltelijk verlamd aan zijn rechterkant’’, vertelt Roep. ''Daarna is hij links gaan tekenen.’’

Door een tweede hersenbloeding kon Wijn zijn laatste verhaal over Douwe Dabbert niet zelf afmaken. Deze strip werd toen voor een groot deel getekend door Dick Matena.


0 dd.jpg
Bron: NU.nl

10:04 Gepost door Helliwood-man in R.I.P., STRIP | Permalink | Commentaren (0) | Tags: rip, piet wijn, douwe dabbert, 2010 |  Facebook |

21-01-10

In memoriam Jacques Martin (1921-2010).

1 martin

Jacques Martin, de Franse tekenaar van ‘Alex’ en ‘Lefranc’, is vanochtend op 88-jarige leeftijd overleden. Na de dood van Tibet eerder deze maand verdwijnt hiermee weer een van de groten uit de gloriedagen van het weekblad Kuifje. Net als veel van zijn landgenoten (Uderzo, Goscinny, Graton, Reding) zocht Martin in de jaren na de tweede wereldoorlog zijn heil in Brussel, op dat moment het mekka van de Europese strip. Hij belandt er in de Studio van Hergé, en start in 1948 voor het weekblad Kuifje met de zich in de Romeinse tijd afspelende reeks ‘Alex’. Al snel groeit deze historische reeks uit tot een van de sterkhouders van het weekblad Kuifje.

1 alex 1 lefranq

Naast ‘Alex’ en zijn werk voor Hergé (hij zou 19 jaar lang meewerken aan de albums van ‘Kuifje’) lanceert hij ook nog een reeks over journalist ‘Lefranc’. Beide reeksen worden in album uitgegeven door uitgeverij Casterman, en bouwen een groot en vooral trouw publiek op. Tijdens een tijdelijke breuk met zijn uitgever, start hij enkele andere reeksen op. Maar die hebben niet het succes van zijn andere werk.

Sinds een aantal jaren waren Casterman en een van zijn succesauteurs verzoend, en draaide de productie van ‘Alex’- en ‘Lefranc’-albums op volle toeren. Daarvoor werkte hij samen met verschillende auteursploegen. Sinds een jaar of twee werkt ook de Vlaamse tekenaar Ferry mee aan de productie van ‘Alex’. Vorig jaar verscheen zijn eerste ‘Alex’-album.

Jacques Martin kampte al jaren met gezichtsproblemen, die maakte dat hij zelf geen strips meer kon tekenen.

Jacques Martin werd 88.

16:49 Gepost door Helliwood-man in R.I.P., STRIP | Permalink | Commentaren (0) | Tags: rip, jacques martin |  Facebook |

03-01-10

Tibet, tekenaar van ‘Rik Ringers’ en ‘Chick Bill’, overleden.

Tibet, de tekenaar van onder meer ‘Rik Ringers’ en ‘Chick Bill’, is in de nacht van zaterdag op zondag jl. overleden. Dat vernam de redactie uit goede bron. De geboren Fransman, die voor de burgerlijke stand Gilbert Gascard heette, woonde bijna zijn hele leven in België en was een van de vaste waarden van het weekblad Kuifje. Hij was ook een tijd lang artistiek directeur bij uitgeverij Le Lombard.

0 rik

Tibet werd geboren en getogen in Marseille, en belandde met zijn zieke moeder in Brussel. Tekenen zat hem van bij het begin in het bloed, en al op 13-jarige leeftijd gaat hij bij Hergé aankloppen om hem werk te laten zien. Na een korte passage bij de Brusselse Walt Disneystudio’s wordt hij opgenomen in de ploeg van het weekblad Kuifje, al betoont uitgerekend Hergé zich op dat moment een koele minnaar van zijn werk. De minzame, erg sociale Tibet is erg populair bij zijn collega’s, en sluit innige vriendschappen met zijn collega’s Jean Graton, René Goscinny en Albert Uderzo, alledrie Fransmannen die door een samenloop van omstandigheden in de Belgische stripwereld waren beland, die later ook zelf de wereld zouden veroveren met respectievelijk ‘Michel Vaillant’ en ‘Asterix’. Ook Franquin, de bedenker van ‘Guust Flater’, sloot zich bij de vriendengroep aan.

Tibet maakte verschillende stripreeksen, tekende karikaturen en verrichte allerhande taken voor de redactie. Zo was hij zelfs één dag lang actief als assistent van Willy Vandersteen, op vraag van de redactie van Kuifje, omdat Vandersteen achter was met zijn werk aan ‘Tijl Uilenspiegel’. “Het was echt gekkenwerk. Ik herinner me dat de bladzijden vol stonden met kanonnen en ander oorlogstuig. Het zat ongelooflijk goed in mekaar, en er was bijzonder veel werk aan om dat allemaal goed te inkten”, vertelde hij in juni 2007 nog in een interview met Stripgids.

0 chik

De doorbraak bij het grote publiek kwam er vooral dankzij ‘Rik Ringers’, een spannende strip (op scenario van A.P. Duchateau) over een ondernemende journalist die nog steeds bij tienduizenden over de toonbank gaat. Daarnaast bleef hij, exclusief voor de Franstalige markt, ook ‘Chick Bill’ maken, een humoristische westernstrip. Drie jaar geleden verbaasde hij met ‘Aldo Remy’, een nieuwe reeks waarin hij zich veel meer vrijheden permitteerde. Er zouden uiteindelijk twee delen verschijnen. Bij een Franse literaire uitgever publiceerde hij toen ook de verrassende bundel jeugdherinneringen ‘Qui fait peur à maman?’.

Tibet werd 78.

20:15 Gepost door Helliwood-man in R.I.P., STRIP | Permalink | Commentaren (0) | Tags: rip, rik ringers, chick bill, tibet |  Facebook |

02-01-10

De Gentse Stripbeurs 2010 !

2010-1

10:37 Gepost door Helliwood-man in STRIP | Permalink | Commentaren (0) | Tags: gentse stripbeurs |  Facebook |

24-12-09

Hagar, de verschrikkelijke !

2 h

22:45 Gepost door Helliwood-man in STRIP | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hagar, dik browne |  Facebook |

29-11-09

Gentse Stripbeurs.....

Te laat ! 't Is voorbij !

0 gentse stripbeurs

Zondag is er de Gentse Stripbeurs! Met tal van tekenaars waaronder Waldo Van Gheluwe die z'n nieuwe stripreeks 'Eridu' zal voorstellen!

0 eridu

Wees erbij!

Meer info op: http://stripbeurs.skynetblogs.be/

07:33 Gepost door Helliwood-man in STRIP | Permalink | Commentaren (0) | Tags: gentse stripbeurs |  Facebook |

20-10-09

Striptekenaar Jef Nys (82) overleden..

1 jef 1 jommeke2

Striptekenaar Jef Nys is overleden. De geestelijke vader van "Jommeke" werd 82 jaar.
 
Jef Nys werd op 30 januari 1927 geboren in Berchem. Hij studeerde aan de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en blonk daar al snel uit met zijn tekentalent. Kort na de tweede wereldoorlog viel hij op tijdens een wedstrijd van het satirische weekblad 't Pallieterke. Daarmee raakte zijn carrière helemaal gelanceerd.
 
Voor het eerst verschenen in 1955
De eerste stripverhalen van Jef Nys waren de avonturen van Amedeus en Seppeke in Het Handelsblad (1948). Hij tekende ook de avonturen van Langteen en Schommelbuik (1963), maar Nys waar werd vooral bekend als schrijver en tekenaar van de reeks Jommeke.
 
Die stripfiguur verscheen voor het eerst in 1955, in het weekblad Kerkelijk Leven. Het eerste echte vervolgverhaal ('De Jacht op een voetbal') werd vier jaar later uitgebracht. Nys was intussen al overgestapt naar Het Volk, de uitgeverij waar de avonturen van de jongen met het strooien dakje nu nog altijd verschijnen.
 
Gouden Adhemar in 2005
Meer dan vijftig jaar later is de stripreeks uitgegroeid tot een monument in de Belgische stripgeschiedenis. In totaal zijn er meer dan 50 miljoen exemplaren verkocht. Daarmee mag Jommeke zich de meest gelezen strip in Vlaanderen noemen na Suske en Wiske. In 2005 kreeg Jef Nys nog een Gouden Adhemar als bekroning voor zijn hele carrière.
 
Sinds enkele jaren tekende Jef Nys de verhalen van Jommeke niet meer zelf, maar werkte hij samen met tekenaars Gert Van Loock en Hugo De Sterk en scenaristen Jan Ruysbergh en Gert Van Loock.

Bron: Het Laatste Nieuws

15:44 Gepost door Helliwood-man in R.I.P., STRIP | Permalink | Commentaren (2) | Tags: jef nys, rip |  Facebook |

01-08-09

STRIP: Quicky.

1 quicky

Tekst & tekeningen: Didgé.

En wat leer je hier uit? SPEEL NOOIT MET VUUR !

KnipogenZo zie je maar, je kan nog van deze blog leren!

13:50 Gepost door Helliwood-man in STRIP | Permalink | Commentaren (0) | Tags: quicky, didge |  Facebook |

04-06-09

De Smurfen: best logisch allemaal...

smurf 1

13:19 Gepost door Helliwood-man in STRIP | Permalink | Commentaren (0) | Tags: smurfen, 1976 |  Facebook |

06-05-09

STRIP: Rooie oortjes.

1 ik_weet_het

23:40 Gepost door Helliwood-man in STRIP | Permalink | Commentaren (0) | Tags: rooie oortjes |  Facebook |

07-03-09

STRIP: Mickey Mouse.

1 mic

00:46 Gepost door Helliwood-man in STRIP | Permalink | Commentaren (0) | Tags: mickey mouse |  Facebook |

06-03-09

STRIP: Donald Duck

1 duck

17:30 Gepost door Helliwood-man in STRIP | Permalink | Commentaren (0) | Tags: donald duck |  Facebook |

04-02-09

STRIP: Marvel

1 toast

18:05 Gepost door Helliwood-man in STRIP | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-12-08

STRIP: Marvel

52comic_strip_main8422528

22:08 Gepost door Helliwood-man in STRIP | Permalink | Commentaren (0) | Tags: marvel |  Facebook |

19-12-08

STRIP Willie Wortel

0812clubstrip

14:35 Gepost door Helliwood-man in STRIP | Permalink | Commentaren (0) | Tags: donald duck |  Facebook |

13-12-08

STRIP: Boes.

strip6

10:45 Gepost door Helliwood-man in STRIP | Permalink | Commentaren (0) | Tags: boes |  Facebook |

23-11-08

STRIP: Donald Duck

0811strip

22:27 Gepost door Helliwood-man in STRIP | Permalink | Commentaren (0) | Tags: donald duck |  Facebook |

09-11-08

STRIP: Hagar, de verschrikkelijke.

cartoonHagar

07:36 Gepost door Helliwood-man in STRIP | Permalink | Commentaren (1) | Tags: dik browne, hagar |  Facebook |

21-10-08

STRIP: Donald Duck

0810strip

18:44 Gepost door Helliwood-man in STRIP | Permalink | Commentaren (0) | Tags: donald duck |  Facebook |

04-10-08

Donald Duck

0809strip

15:54 Gepost door Helliwood-man in STRIP | Permalink | Commentaren (0) | Tags: donald duck |  Facebook |

24-09-08

De kleine Robbe: het gevaar van wapens!

1r

2r

17:36 Gepost door Helliwood-man in STRIP | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kleine robbe |  Facebook |

27-08-08

STRIP: Donald Duck

0808strip

17:19 Gepost door Helliwood-man in STRIP | Permalink | Commentaren (0) | Tags: donald duck |  Facebook |

18-08-08

AvG: Aliens vs. Garfield.

03

00:23 Gepost door Helliwood-man in STRIP | Permalink | Commentaren (1) | Tags: garfield |  Facebook |

03-08-08

STRIP: Hagar, de verschrikkelijke.

hagar

18:49 Gepost door Helliwood-man in STRIP | Permalink | Commentaren (1) | Tags: hagar, dik browne |  Facebook |

25-07-08

STRIP: Donald Duck

0807clubstrip

19:29 Gepost door Helliwood-man in STRIP | Permalink | Commentaren (0) | Tags: donald duck |  Facebook |