24-06-16

Groot-Brittannië verlaat de E.U.

Zware slag in de geschiedenis !

Vandaag heet de U.K. beslist om de Europese Unie te verlaten...

geschiedenis, history
Een Nexit? Een Dexit? Een Frexit? Zet de keuze van de Britten voor een Brexit ook andere landen als Nederland, Denemarken en Frankrijk ertoe aan om uit de Europese Unie te stappen? Een overzichtje van wie mogelijk volgt:

Donald Tusk, voorzitter van de Europese Raad, had er voor het referendum nog voor gewaarschuwd. Een Brexit zou een ernstige bedreiging vormen voor de “westerse politieke beschaving”. Nu de Britten die waarschuwing in de wind geslagen hebben, stijgt de vrees voor nieuwe Exits. “Ook al is daar rationeel gezien heel weinig reden toe”, aldus Hendrik Vos, politicoloog aan de UGent.

ANALYSE. Groot-Brittannië stapt uit de EU, wie volgt?

Politicoloog Hendrik Vos.Foto: pol de wilde

“Emotionele reactie”

Vooral in Nederland, Frankrijk, Denemarken en Zweden weerklinkt de roep op een exit nu het hardst. “Maar dan vooral bij bepaalde politieke partijen”, zegt Vos. “In Nederland is dat bij de PVV van Geert Wilders, in Frankrijk bij het Front National van Marine Le Pen en in Denemarken bij de Deense Volkspartij. Daar komt nog bij dat de publieke opinie heel kritisch staat ten opzichte van de Europese Unie. Ze denken dat ze geen controle meer hebben over de wetten die ingevoerd worden, dat er keuzes gemaakt worden die hen niet zinnen... Het gaat meer over een emotionele, dan een rationele reactie.”

Afhankelijk van Europa

Ook Hongarije en Griekenland worden genoemd als mogelijke EU-verlaters. “Dat zijn twee landen die de voorbije periode aanvaringen hebben gehad met de Europese Unie en waar dus een zekere scepsis ten opzichte van die EU heerst, maar tegelijk beseffen ze ook wel dat ze erg afhankelijk zijn van Europa. Hongarije heeft een groot deel van zijn huidige welvaart aan Europa te danken, ze gaan dat dus niet zo snel op de helling zetten, lijkt me. En Griekenland heeft er vorig jaar nog maar voor gekozen om bij de euro te blijven. Een vertrek zou de Grieken gewoon te veel kosten.”

“Wait and see”

Toch denk de politicoloog dat het niet snel tot nieuwe exits zal komen. “Al gaat het enthousiasme over Europa er wel op achteruit, de meeste landen beseffen wel dat de EU hen wel wat opbrengt, tot economische groei leidt en banen creëert. Ik zie het voorlopig nergens meer gebeuren. De regeringen zullen volgens mij nu een wait and see-houding aannemen en gewoon afwachten hoe Groot-Brittannië het ervan afbrengt.”

"Dit wordt geen zachte landing"

Artikel uit Het Nieuwsblad.be

14:19 Gepost door Helliwood-man in BEURS | Permalink | Commentaren (0) | Tags: geschiedenis, history |  Facebook |

14-09-15

DE PIERKES NUMERO TWIEJE !!!

de pierkes,pierkeDE PIERKES NUMERO TWIEJE:

Eindelijk deel 2 of liever numero twieje van De Pierkes, een stripalbum waaraan maar liefst 53 auteurs aan meehielpen.
Dit hardcover stripalbum telt niet minder dan 96 pagina’s en is luxueus afgewerkt met een zwart linnen rug. 

De opbrengst van het album gaat terug naar het Kinderkankerfonds.

De gewone hardcoverversie met linnen rug kost enkel op Stripbeurs op de Jaarbeurs Gent< op 12, 13, 19 en 20 september 19,99 euro, na de beurs zal deze 25 euro kosten.

De luxe hardcover is genummerd op slechts 100 exemplaren en bevat als extraatje 2 gesigneerde prenten plus De Pierkes door Studio Still.

De Pierkes door Studio Still is een softcoverstripalbum van 38 pagina’s waarin het werk van 16 studenten van Sint-Lucas opgenomen is.

Prijs : 35 euro - WEES ER SNEL BIJ WANT OP = OP!
De 53 auteurs:

Serge Baeken, Jacques Bakker, Gheleyne Bastiaen, Len Beké, Lisa Beké, Paul Beké, Michaël Bella, Lauren Bouden, Ivan Bulté, Kurt Cassauwers, Luk De Bruyker (Pierke Pierlala), Sofie Debruyne, Jan De Geest, Dirk De Graef (dirk), Fred de Heij, Johan Dejonckheere (Macnagalla), Eric De Rop, Marijn Dionys, Franky Drappier, Evelyn Entwistle, Rob Geertsen, Filip Hellemans, Frank Lauwers, Yara Noë, Amber Pelegrin, Joey Potargent, Janne Raets, Paul Reichenbach, Eva Roelens, Marcel Rouffa, Pascal Schokaert, Stefani Servaege, Ben Seys, Melissa Stockman, Gunther Theys, Paul Toorenvliet, Marq van Broekhoven, Chris Van Brussel (Criva), Timothy van Damme, Dirk Van der Auwera (D'Auwe), Wouter Van Ghysegem, Dimitri Van Hoe, Jos Vanspauwen, Arie van Vliet, Robin Velghe, Stijn Verhaeghe (Verhast), Carine Verleye, Raquel Versteeg, Daan Verstrepen, Mirjam Vesters, Tom Vienne, Rik Willemen, Yurg.
Bestellen kan via deze link:

15:59 Gepost door Helliwood-man in BEURS, STRIP | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pierkes |  Facebook |

25-04-10

Gentse Stripbeurs!

't Is voorbij !

2010-1
Martelaarslaan 13, 9000 Gent.

Speciale aandacht voor Jommeke! Hij viert dit jaar z'n 55ste verjaardag!

Volgende stripbeurs op 28 november!

07:01 Gepost door Helliwood-man in BEURS | Permalink | Commentaren (0) | Tags: gentse stripbeurs |  Facebook |