30-07-12

Mysterieus monster strandt onder Brooklyn Bridge.

Het 'ding' werd gekiekt door amateurfotografe Denise Ginley.

De ontdekking van een afschrikkendwekkende creatuur onder de Brooklyn Bridge in New York is gehuld in een sluier van geheimzinnigheid. Het wezen, dat het 'Manhattan Monster' werd gedoopt, heeft een verminkte kop, een huid zonder haar en vijf 'vingers' aan het uiteinde van zijn ledematen.

Tal van theorieën doen de ronde. Het zou kunnen gaan om een groot waterknaagdier, een geroosterd varken of een door verdrinking opgezwollen hond.

Aan de grond genageld
Hoe ook, het 'ding' werd gekiekt door amateurfotografe Denise Ginley terwijl ze zondag een wandeling maakte langs de East River. "Ik was aan de grond genageld door de verschrikkelijke aanblik", getuigt ze. "Ik schraapte toch mijn moed bijeen en fotografeerde het monster met mijn mobieltje. Later keerde ik zelfs terug om betere foto's te nemen met mijn camera".

Geroosterd varken
De groendienst van New York is intussen het karkas komen ophalen. Volgens hen gaat het om een geroosterd varken dat in de rivier werd gedumpt. "Ik heb echter nog nooit een varken met vijf vingers gezien", weerlegt mevrouw Ginley deze theorie.

Verdronken hond
Zij denkt eerder dat het om een soort wasbeer of groot knaagdier gaat. "Omdat het gelaat verminkt is, is het erg moeilijk om het monster te identificeren". Bioloog dr. Paul Curtis houdt het op een verdonken hond die is opgezwollen door het water.

'Familie' van monster spoelde al in 2008 aan in New York.

Het 'Montauk Monster' spoelde in 2008 aan in New York en lijkt erg op het 'Manhattan Monster'.

Het 'Manhattan Monster', dat recent aanspoelde onder de Brooklyn Bridge in New York, blijft de gemoederen beroeren. Verscheidene believers wijzen erop dat het mysterieuze gedrocht als twee druppels water lijkt op het 'Montauk Monster'. Dit creatuur strandde vier jaar geleden in de buurt van het gelijknamige zakendistrict in de Big Apple.

Diverse media, binnen en buiten de VS, wijzen op de treffende gelijkenissen tussen de twee gedrochten. Het was Loren Coleman, directeur van het International Cryptozoology Museum in Portland, die in 2008 als eerste de naam 'Montauk Monster' lanceerde.

Coleman relativeert meteen ook de dingen. "Alle aangespoelde 'monsters' bleken na degelijk onderzoek immers verdronken wasberen, honden, varkens, zeehonden of dolfijnen. Ooit werd zelfs het karkas van een luiaard aangetroffen", aldus Coleman.

Hond
Zoals we hier gisteren al meldden, is het recent aangespoelde 'Manhattan Monster' volgens professor Paul Curtis wellicht het karkas van een verdronken hond. "Omdat het dier lang in het water lag, is het opgezwollen en is zijn vacht verdwenen", aldus de bioloog aan de Cornell University.

Bron: Het Laatste Nieuws 

15:53 Gepost door Helliwood-man in BIZAR | Permalink | Commentaren (0) | Tags: montauk monster, manhattan monster |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.