12-02-12

R.I.P. - Whitney Houston (48) verdronken in bad, pak pillen gevonden in kamer

Whitney Houston is vandaag op 48-jarige leeftijd overleden. Dat heeft Kristen Foster, de woordvoerder van de zangeres bekendgemaakt. De legendarische popzangeres overleed om 15:55 uur plaatselijke tijd in het Beverly Hilton Hotel in Beverly Hills, waar ze vanavond een optreden zou geven op de Grammy-party van Clive Davis. Het feest gaat, ondanks haar overlijden, gewoon door. De zangeres stierf door verdrinking in haar bad volgens de jongste berichten en er zijn ook een hoop medicamenten gevonden in de kamer. Onze ploeg in Hollywood volgt de laatste ontwikkelingen op de voet.

© getty
© photo news
© getty
Jennifer Hudson zal op de Grammy Awards een ode brengen aan de overleden zangeres.
Jennifer Hudson zal op de Grammy Awards een ode brengen aan de overleden zangeres.© photo news
Ook de koningin van de soul zal op de Grammy's Whitney eren.
Ook de koningin van de soul zal op de Grammy's Whitney eren.© epa

Er werden voorlopig geen illegale drugs gevonden in de kamer van Whitney, wel verschillende doosjes pillen op voorschrift. Alcohol werd niet aangetroffen, maar de zangeres zou de avond ervoor 'hevig gefeest' hebben in de bar van het hotel met vrienden.

Badkuip
Houston was gast in het Beverly Hilton. Daar werd ze gevonden door iemand uit haar omgeving. "Ik kan niet juist zeggen wie dat was", zegt speurder Mark Rosen. Maar vrienden, familie en medewerkers zijn aanwezig en hebben ms. Houston geïdentificeerd."

Fox News schijnt te weten dat haar broer haar in de badkuip van haar kamer aantrof. Volgens bronnen bij entertainmentwebsite TMZ was het een lid van Whitney's entourage die de zangeres vond.

Reanimatie
Zeker is wel dat vervolgens de security van het hotel werden ingelicht en de hulpdiensten werden opgebeld. De paramedici probeerden Houston nog te reanimeren. "De bijgeroepen spoedartsen hebben alles nog geprobeerd, maar ze konden niets meer doen", zei Rosen. "Ms. Houston werd om 15.55 uur dood verklaard." Dat is om 0.55 uur Belgische tijd.

Volgens TMZ werd Whitney's lichaam al uit de badkuip gehaald voor de hulpdiensten arriveerden. Een autopsie zal dus moeten uitwijzen of ze stierf aan een overdosis, verdronk of als er een andere oorzaak is. Haar lichaam zou nu uit de kamer gehaald zijn en op weg zijn naar een mortuarium.

De politie vermoedt dat er geen misdaad in het spel is: "We hebben geen sporen van een misdaad van buitenaf. We zetten ons onderzoek voort, maar zichtbare aanwijzingen van geweldpleging zijn er niet", zei Mark Rosen 's avonds voor het hotel, waar het lichaam van de zangeres zich nog bevond. Of er drugs bij betrokken waren, kon hij niet zeggen: "We kunnen op dit ogenblik geen aanwijzingen vinden, we staan nog maar aan het begin van het onderzoek".

Drank en tabak

Enkele uren voor haar doodsbericht werd nog over nieuwe projecten voor Whitney Houston gespeculeerd. Ze zou onder meer een toekomst krijgen in de populaire talentshow "The X-Factor". Daarin zou ze als jurylid optreden. Ook uren na haar dood meldde haar eigen website nog dat Houston aan een van de Grammy-party's zou deelnemen.

Afgelopen donderdag verscheen de zangeres nog op de repetities van de Grammy Awards. Whitney coachte er zangeressen Brandy en Monica, aldus een persoon die er ook aanwezig was. De bron zei dat de inmiddels overleden ster er slecht uitzag, ze zweette erg en haar adem rook naar drank en sigaretten. Twee dagen ervoor had ze opgetreden op een pre-Grammy feestje samen met zangeres Kelly Price.

Ode op de Grammy's

Jennifer Hudson, de ster die qua zangkwaliteiten vaak met de overleden Houston vergeleken werd, zal vanavond een respectvol muzikaal tribuut brengen tijdens de Grammy Awards. "Het is nog te vroeg om meer te doen op dit moment. Maar het zou nalatig zijn moesten we de uitzonderlijke bijdrage van Whitney niet erkennen. Het zou niet alleen oneerbiedig zijn voor haar fans maar ook voor de organisatie, de winnaars en de genomineerden van de Grammy's dit jaar", aldus executive producer van de awardshow Ehrlich. Ook de koningin van de funk Chaka Khan zou Hudson vergezellen op het podium.

Prijzenbeest
Houston won twee Emmy Awards, zes Grammy Awards, 30 Billboard Music Awards en 22 Music Awards tijdens haar zangcarrière. Haar album 'Whitney' was het eerste album van een vrouwelijke artiest dat de eerste plaats in de Billboard Charts behaalde. Houston verkocht meer dan 170 miljoen albums wereldwijd. Whitney overleed op de vooravond van de 54ste editie van de Grammy Awards in Los Angeles.


Tijdens haar hoogtepunt was Whitney de 'golden girl' van de muziekindustrie. Van de jaren '80 tot '90 behoorde ze tot één van 's werelds best verkopende artiesten. In 2000 sleepte ze zes Grammy-awards in de wacht, een maand later werd ze tijdens de 'Soul Train Music Awards' uitgeroepen tot de beste vrouwelijke artieste van het decennium.

Volgens Billboard is 'The Bodyguard' één van de best verkochte albums aller tijden. Houston nam niet alleen de soundtrack voor haar rekening maar vertolkte in de film ook de rol van 'Rachel Marron'.

Whitney zou dit jaar in 'Sparkle' te zien zijn, een remake van haar hit uit 1976. Het was haar eerste filmrol sinds 'The Preacher's Wife' in 1996.

Stortvloed van reacties

Het nieuws over haar overlijden veroorzaakt momenteel een stortvloed van reacties op sociaalnetwerksites zoals Twitter en Facebook. Muziekproducer Russell Simmons schrijft dat hij "diep geraakt is door de dood van Whitney Houston", terwijl Gloria Estefan "in shock is omdat we zo een immens getalenteerde entertainer hebben verloren".

Een andere muzieklegende, Quincy Jones, zegt dat het nieuws zijn hart brak: "Ze was een bijzonder getalenteerde dame die je met niemand kon vergelijken".

Laatste optreden
Whitney werd op donderdagavond nog in Hollywood gespot, waar ze te gast was op een Grammy-feestje. De zangeres, die er volgens ooggetuigen niet opperbest uitzag, nam zelfs eventjes de microfoon ter hand om een nummertje te zingen. Het werd haar laatste 'optreden'. Whitney zou volgens het hotelpersoneel ook gisterenavond "zwaar gefeest" hebben. Zo zou ze het in het Beverly Hilton Hotel erg bont gemaakt hebben met haar vrienden.

Dionne Warwick, Whitney's nicht, en Cissy Houston spraken vlak voor Whitney's dood nog met haar. Volgens het duo leek er geen vuiltje aan de lucht en klonk de zangeres 'normaal'. Het drietal zou over de Grammy-party van Clive Davis hebben gebabbeld.

Show must go on
Dionne belde haar nicht naar verluidt een paar uur voor haar overlijden op om te vragen of ze op Clive's feestje aan dezelfde tafel zouden zitten. Het feestje van Clive Davis gaat, ondanks het overlijden van de popzangeres, gewoon door.


Houston werd op 9 augustus 1963 geboren in Newark in de Amerikaanse deelstaat New Jersey. Muziekproducer Clive Davis ontdekte de zangeres twintig jaar later in een discotheek in New York, waar hij haar diezelfde avond nog een platencontract aanbood.

De zangeres laat een dochter na, Bobbi Kristina. Houston was van 1992 tot 2007 getrouwd met Bobby Brown, de vader van haar kind.

Bron: Het Laatste Nieuws

14:01 Gepost door Helliwood-man in FILM, MUZIEK, R.I.P. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: whitney houston |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.