06-06-11

Amateur-astronoom ontdekt "bewoond gebouw" op Mars.

Een Amerikaanse amateur-astronoom beweert nog maar eens een bewijs gevonden te hebben van 'iets' op Mars. Met een YouTube-filmpje wil David Martines aantonen dat er een mogelijk bewoond gebouw op de planeet staat. De video is alvast een internethit.

Met Google Earth's Mars Explorer zoomt Martines in op een wit, cilindervormig object, dat volgens de sterrenkijker meer dan 200 meter lang en zo'n 46 meter breed is. Martines doopte het 'ding' tot 'Bio Station Alpha', "omdat ik vermoed dat er iets in heeft geleefd of nog leeft". Hij voegt eraan toe dat een object van die omvang heel uitzonderlijk is.

"Hopelijk geen wapen"

"Het zou een elektriciteitscentrale kunnen zijn, of een biologische afsluiting, of een veredelde garage. Laten we hopen dat het geen wapen is. Maar wie het daar ook neerpootte, die had er een bedoeling mee. Ik kan me niet voorstellen waarom iemand op Mars zou willen leven."

Volgens Martines is het onwaarschijnlijk dat de NASA er iets mee te maken heeft.  "Ik denk niet dat ze al dat materiaal ongezien naar boven zouden krijgen", gokt hij. "Ik betwijfel zelfs of de NASA hier überhaupt van op de hoogte is." Martines is nu op zoek naar een beeld met een hogere resolutie, als dat al bestaat.

Zichtbaar voor iedereen
Hij zegt dat de coördinaten van het Bio Station Alpha de volgende zijn: 71 49'19.73"N 29 33'06.53"W. Iedereen die dezelfde software heeft, kan het zelf met eigen ogen zien.

Sceptici vergelijken de 'vondst' van Martines met het beruchte 'Marsgezicht' dat uiteindelijk een rotsformatie bleek te zijn, bekeken vanuit een ongewone hoek.

 

Bron: Het Laatste Nieuws

UPDATE !

 

Weer niks: 'Bio Station Alpha' is storing kosmische straling.

 

Ja lap, weer niks! Wie dacht dat David Martines écht een of ander blauw-wit-rood-gestreept gebouw op Mars had ontdekt, moeten we nu alweer bruusk uit dromenland wekken. De wetenschap heeft immers hard geoordeeld: het gaat om een storing van de kosmische straling. Stomweg gezichtsbedrog dus.

Het filmpje van Martines op YouTube met zijn 'vondst' op Google Earth's Mars Explorer bereikt de kaap van 1 miljoen geïnteresseerde kijkers. Dat is op zich erg straf. Maar van bewering van de amateur-astronoom dat 'Bio Station Alpha' een bewoond gebouw op Mars zou zijn, laat de wetenschap geen spaander heel.

Alfred McEwen, planetair geoloog aan de universiteit van Arizona, zegt dat het in werkelijkheid om een storing gaat. "Het lijkt op een voorwerp in een lineaire streep, veroorzaakt door een kosmische straal", zei hij aan Space.com.

Van straal tot cilinder
De kosmische energie van sterren kan interfereren met de beeldsensor van een camera, met elektrische ladingen in pixels als gevolg. In de juiste hoek kan de energie verscheidene pixels op rij beïnvloeden en zo een heldere streep vormen. Geconverteerd naar een jpeg-document, wordt dit uitgesmeerd en lijkt het confuus. Een beetje zoals cilinders. Daar heb je ze dus, de cilinders van Martines...

McEwen verwijt Martines niks, maar wijst met de vinger naar Google. Zij zouden dit allemaal moeten weten en ze moeten de bron van zulke beelden vermelden. De foto's kunnen van eender welke telescoop of satelliet komen. "De mensen van Google moeten documenteren wat ze in godsnaam uitvoeren."

Voilà, allemaal de schuld van Google! Wij dachten persoonlijk aan een ruimtebar op Mars - een Marsbar dus - mét Belgisch trapistenbier... Veel interessanter dan dat gezichtsbedrog, toch?

 

14:12 Gepost door Helliwood-man in BIZAR | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.