26-06-09

Michael Jackson sterft aan hartstilstand.

michaeljackson

 

De Amerikaanse popster Michael Jackson is gisteravond laat overleden. Jackson kreeg een hartstilstand in zijn huis in Los Angeles. Ambulanciers probeerden hem nog te reanimeren, zonder succes. Jackson zou al dood geweest zijn toen de ambulance voor de deur stopte.

 

De hulpdiensten werden gistermiddag om 12.26 uur (lokale tijd) verwittigd vanuit Jacksons huis in Holmby Hills, Los Angeles. Nog voor het nieuws over de dood van Jackson binnensijpelde, bevestigde de vader van Michael Jackson, Joe Jackson, aan tmz.com dat ‘het er niet goed uitzag’ voor zijn zoon.

Omstreeks middernacht sijpelden via TMZ en OK Magazine berichten door dat Jackson zou zijn overleden. Even later zette de LA Times ook het bericht over de dood van Jackson op zijn website. Honderden mensen hebben zich na het horen van het nieuws verzameld voor het ziekenhuis. Ook voor zijn woning staan tientallen fans en journalisten.

Michael Jackson verkocht in zijn leven zowat 750 miljoen platen en won dertien Grammy Awards. Dat maakt van hem een van de meest succesvolle artiesten ter wereld. Jackson leefde afgezonderd sinds hij in 2005 werd vrijgesproken voor kindermisbruik.

Jackson werd in 1958 geboren in Gary, Indiana. Hij was de zevende van negen kinderen. Vijf jongens traden voor het eerst samen op in een talentenjacht toen Michael zes was. Ze wonnen de wedstrijd en werden The Jackson Five. Jackson maakte zijn eerste solo plaat in 1972. Tien jaar laten kwam Thriller uit, waarvan hij wereldwijd 27 miljoen platen verkocht. Eén jaar later lanceerde hij zijn beroemde moonwalk danspas.

Michael Jackson trouwde in 1994 met Lisa Marie, de enige dochter van Elvis Presley. Dat huwelijk strandde twee jaar later. Jackson trouwde hetzelfde jaar met Debbie Rowe en kreeg twee kinderen. In 1999 gingen ze uit elkaar. De popster laat drie kinderen achter: Prince Michael I, Paris Michael en Prince Michael II. De laatste haalde de wereldpers toen zijn vader hem als baby over de reling van het balkon van een hotel hield.

De grote comeback van Michael Jackson was gepland voor 13 juli. Hij zou vijftig concerten geven in Londen tot maart 2010. Die concerten in de Londense O2 Arena waren in maart op een paar minuten uitverkocht. De artiest was de voorbije twee maanden aan het repeteren in Los Angeles, al beweren insiders dat hij amper naar de repetities kwam omdat hij te verzwakt was en alweer met zijn gezondheid sukkelde.

De organisatoren zeggen dat de artiest een medisch onderzoek doorstond dat meer dan vier uur duurde. 

Begin juni meldden diverse internationale media dat er bezorgdheid was over de gezondheid van de popzanger. Naar verluidt woog hij minder dan 57 kilo. Onlangs werd huidkanker bij zanger geconstateerd. 

Update (15/07/2009):

'Politie beschouwt overlijden Jackson als moord'

0 nb0715jackson

 De politie van Los Angeles zou het overlijden van Michael Jackson als verdacht beschouwen. Hoofdverdachte is de dokter van Jackson, Conrad Murray. Hij zou het zware verdovingsmiddel Propofol hebben toegediend. Dat schrijft de website TMZ.com, die ook als eerste het overlijden van Jackson meldde.

 De site verwijst naar meerdere bronnen binnen het gerecht en de politie die stellen dat er 'veel gewichtige bewijsstukken' zijn die aantonen dat Murray een zwaar geneesmiddel zou hebben toegediend.

De geruchten dat Jackson vermoord werd vallen niet uit de lucht. De vader van Michael Jackson zei vorig week tijdens een interview met tv-zender ABC dat hij in een moordtheorie gelooft. Maandag verkondigde zus La Toya hetzelfde. Volgens La Toya Jackson werd haar broer vermoord en daarna beroofd van 1,4 miljoen euro.

De cardioloog Murray werd al in de dagen na de dood van Jackson door de politie ondervraagd. Toen luidde het dat de dokter een getuige was, niet een verdachte. Murray zorgde bovendien voor heel wat commotie door meteen na Jacksons overlijden onbereikbaar te zijn. De dokter zelf zei toen in een communiqué dat hij Jacksons vergezeld had naar het ziekenhuis en dat hij daarna de familie Jackson aan het troosten was.

Politiediensten waren meteen geïnteresseerd in het druggebruik van Jackson. De LAPD zou bij zijn onderzoek de hulp van het Drug Enforcement Agency (DEA) hebben ingeroepen. Dat agentschap is gespecialiseerd in de strijd tegen narcotica. Eerst was er sprake dat Jackson een hoge dosis Demorol of morfine toegediend kreeg, nu zou er gefocust worden op Propofol of Diprivan.

De LAPD zou nog geen moordonderzoek gestart zijn, maar voert daarover gesprekken met de openbare aanklager van Los Angeles. De onderzoekers of Murray hebben officieel nog niet gereageerd op het TMZ.com-bericht.

Het is ook nog wachten op de resultaten van de lijkschouwing van Jacksons lichaam. Wellicht zal pas volgende week de officiële doodsoorzaak van Michael Jackson worden bekendgemaakt.

Bron: Het Nieuwsblad

06:25 Gepost door Helliwood-man in MUZIEK, R.I.P. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: michael jackson, rip |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.