25-06-09

Yasmine is niet meer...

yasminemarcomertens

Zangeres en presentatrice Hilde Rens, beter gekend als Yasmine, is op 37-jarige leeftijd overleden. Ze zou zichzelf van het leven benomen hebben, schrijft vtm. Yasmine werd geboren op 3 maart 1972.

Eind april maakte Yasmine de breuk met haar partner Marianne Dupon bekend. Yasmine en Marianne huwden in augustus 2003. In maart 2007 beviel Dupon van een dochtertje Ella Louise. ‘We laten elkaar los.’ Meer wilde Yasmine niet kwijt over de breuk met de ‘vrouw van haar leven’.

Deze maand circuleerden er berichten dat het niet zo goed zou gaan met de presentatrice van De Rode Loper. Sinds de scheiding was Yasmine fel vermagerd en volgens vrienden was ze erg depressief. 'Onzin’, reageerde Yasmine toen op de roddels.

Op de website van de Rode Loper, staat al een reactie op het overlijden van Yasmine. 'Hilde -want zo noemden wij haar- was een gewaardeerde, enthousiaste en sympathieke collega. Wij betreuren heel erg haar overlijden en zullen haar heel hard missen. Bij deze bieden we haar familie onze innige deelneming aan.' Als eerbetoon aan de presentatrice wordt vanavond een fragment uit van haar laatste theatershow uitgezonden.

Yasmine was als zangeres bekend van nummers als 'Vraag me niet waarom' en 'Porselein'. In 1991 debuteerde ze met haar album 'Mooi zo'. Twee jaar later begon ze haar tv-carrière bij de commerciële omroep Vtm. Eind de jaren 90 stapte ze over naar de VRT. Daar presenteerde ze onder andere het showbizzprogramma 'De rode loper' en 'Zo is er maar één', een show waarin het Nederlandstalige lied centraal stond.

Yasmine bracht tijdens haar carrière negen albums uit en werkte samen met onder anderen Thé Lau van The Scene. Ze toerde ook met een theatershow rond liedjes van Leonard Cohen.
Update (27/06/2009):
Marianne Dupon stort in.

MarianneDupon006

'Het gaat heel slecht met onze dochter', reageerde de moeder van Marianne Dupon gisteren kort. Toen Marianne donderdagnamiddag vernam dat haar ex zelfmoord had gepleegd, stortte ze in.

Marianne Dupon (38) zat donderdagnamiddag met haar dochtertje Ella Louise in het Antwerpse jazzcafé De Muze, op de Melkmarkt, toen ze telefoon kreeg. Dupon stuikte volledig in mekaar toen ze het dramatische nieuws vernam. Kennissen belden haar vader op. Werner Dupon kwam zijn ontroostbare dochter en kleindochter oppikken. Samen reden ze naar het huis van de zus van Yasmine, in Kontich.

Dupon is een ex-crisismanager die in 2000 een BV werd door haar overwinning in de TV1-hit De mol . Pas na haar deelname aan het populaire programma werd ze een paar met Yasmine. De overleden zangeres vertelde destijds in interviews dat De mol hen nochtans niet dichter bij elkaar had gebracht. 'Ik heb van dat programma geen enkele aflevering gezien. We leerden elkaar kennen op café in Antwerpen. Per toeval. We hadden van die lange gesprekken, tot 's morgens vroeg. En van het een kwam het ander', zei Yasmine in 2001.

In 2003 trouwden de twee. Marianne Dupon en Yasmine waren daarmee het eerste lesbische BV-koppel dat in het huwelijk trad.

Yasmine en Marianne kregen samen een dochtertje: Ella Louise. Voor Yasmine was dit haar eerste kind. Marianne Dupon had al twee zonen uit een eerdere relatie. Het huwelijk tussen Hilde Rens (de echte naam van Yasmine) en Marianne Dupon liep in april op de klippen.

Vandaag houdt Marianne Dupon zich vooral bezig met de organisatie van de holebifuiven Cafédelove . Na haar overwinning in De mol kreeg ze heel wat kansen. Eerst ging Dupon aan de slag bij een productiehuis. Ze werkte er aanvankelijk achter de schermen. Uiteindelijk schopte ze het tot presentatrice van het TV1-programma De zoete zonde , waarin ze samen met Geena Lisa de kijkers van pekelzonden wilde verlossen.

Marianne Dupon bedankte voor een fotoshoot in het blootblad Playboy . 'Omdat ik een vrouw ben en dus complexen heb', zei ze daarover.
Bron: Het Nieuwsblad
Update (03/07/2009):
'Stop met Marianne te beschuldigen'

Martine Prenen neemt het op voor ex van Yasmine

'Marianne heeft het verschrikkelijk zwaar', zegt Martine Prenen. De goeie vriendin van Yasmine vindt dat er een einde moet komen aan het zwartmaken van Yasmines ex. 'Ze zijn als vrienden uit elkaar gegaan.'

De ex-vriendin van Yasmine, Marianne Dupon, kreeg de afgelopen dagen op verschillende internetsites de wind van voren van de publieke opinie. Mensen wezen met een beschuldigende vinger naar de vrouw die eind april met Yasmine brak en met wie ze samen een dochtertje heeft. Maar het overlijdensbericht in een krant was duidelijk: de families maken elkaar geen verwijten. 'De families Rens, Claes, Dupon en Heuvelmans melden u met droefheid het overlijden van Hilde Rens, Yasmine.' Er staan ook twee rouwadressen: het adres van de ouders van Yasmine en dat van de ouders van Marianne.

Martine Prenen, goeie vriendin en ex-collega van Yasmine, roept dan ook op om Marianne niet langer met de vinger te wijzen. 'Ze moet verder gaan als een goeie mama én moeke voor Ella Louise, het kindje dat Hilde en zij samen hadden. Ze heeft alle steun nodig', aldus Prenen.

Prenen sprak met Marianne aan de telefoon. 'We hebben samen gehuild en ik heb haar heel veel sterkte gewenst. Meer kan je niet doen.' Volgens haar ziet Marianne echt af van alle kritiek die nu op haar af komt. 'Ze wordt aan de muur genageld omdat zij en Hilde gingen scheiden, maar dat gebeurt elke dag. Elke dag gaat er wel een koppel uit elkaar. Iedereen zou beter eens naar zichzelf kijken. Iedereen heeft al eens met iemand gebroken omdat het niet meer werkt.'

Volgens Prenen hadden Marianne en Yasmine nog een goede verstandhouding. 'Ze zijn als vrienden uit elkaar gegaan. Er was nog heel veel wederzijds respect en ze hadden nog veel contact met elkaar, ook omwille van Ella Louise. Er was zeker geen ruzie.'

Dat Yasmine zo diep zat, heeft volgens Prenen niet alleen te maken met de liefdesbreuk. 'Het zat dieper. Ze kampte ook met een depressie en een burn-out. Haar emmer was gewoon overvol.' Dat het met de adoptieprocedure van Ella had te maken - Yasmine is niet haar natuurlijke moeder - is volgens Prenen ook 'zever in pakskes' .

Prenen is het lichaam van Yasmine niet gaan groeten. 'Ik heb getwijfeld, maar ik wil me haar herinneren zoals ze zondag is weggegaan toen ze zei: Merciekes, ik zie je gère . Dat gevoel wil ik behouden. Haar lichaam is er nog wel, maar haar ziel zit al ergens anders.'

Op de begrafenis vandaag, waar kleine Ella Louise volgens Martine Prenen niet aanwezig zal zijn, zal de presentatrice een tekst voorlezen. 'Ik ga het hebben over de plezante kant van Hilde. Over hoeveel plezier we samen hebben gemaakt. Hilde was een leutige madam waar je echt heel veel mee kon lachen. Ze was een levensgenieter die graag een glas dronk met haar vrienden.'

'Een liedje zingen ga ik niet doen. Ik heb Hilde ooit plechtig beloofd dat ik nooit meer zou zingen. Ik zing namelijk heel vals', glimlacht ze. 'En ik ga al zeker niet Afscheid van Marco Borsato zingen want mijn gedweep met hem vond ze ook verschrikkelijk. Ach, Hilde en ik hebben een ongelooflijke tijd samen gehad en dát, dat is het belangrijkste.'
Bron: Het Nieuwsblad
Ik sta volledig achter Marianne Dupon!
Verrast

17:44 Gepost door Helliwood-man in MUZIEK, R.I.P. | Permalink | Commentaren (2) | Tags: yasmine, rip |  Facebook |

Commentaren

Zoals Yasmine een baken is voor mensen uit de holebiewereld, zo is Marianne Dupon een teken dat er ook in de holebiwereld geen waarden en normen meer zijn.

Het ga je goed , Yasmine.

Gepost door: Dolfijntje | 26-06-09

Ella Als het echt zo is dat de ouders van Hilde hun kleindochter nog steeds niet mogen zien, is dit een enorm onrecht dat hen wordt aangedaan door Marianne Dupon.Voor deze mensen zou dit hun leed verzachten en zou hun leven toch nog een betekenis hebben.De echte vrienden van Hilde moeten hun druk laten voelen, als ze Hilde zo graag zagen.Voor alle duidelijkheid: ik spreek me zeker niet uit over schuld in dat huwelijk, het gaat over het recht van deze zwaar getroffen mensen .

Gepost door: Carine | 23-04-10

De commentaren zijn gesloten.