05-05-09

Acteur Dom DeLuise (75) overleden.

1 media_xl_908160

De Amerikaanse komische filmacteur Dom DeLuise, die in diverse komedies van Mel Brooks figureerde, is gisteren in een ziekenhuis in Santa Monica, Los Angeles, overleden, zo meldden de internetsites Tmz.com en Etonline.com. DeLuise, die in zijn carrière geen enkele Oscarnominatie vergaarde, werd 75. In 1987 won hij wel een Razzie (anti-Oscar) voor zijn mislukte incarnatie van Tante Kate in "Haunted Honeymoon".

Onopvallend debuut
De in New York geboren acteur trad veelvuldig in tv-shows op vooraleer in 1964 een onopvallend debuut op het witte doek te maken als sergeant Collins in de Koude-Oorlogsklassieker "Fail-Safe" van Sidney Lumet.

Stemacteur
Vooral onder regie van Mel Brooks maakte DeLuise daarna - komische - furore: als Pater Fjodor in de verfilming van Jevgeni Petrovs klassieker "The Twelve chairs", als Buddy Bizarre in de western "Blazing Saddles", als Dom Bell in "Silent Movie" en als keizer Nero in "History of the world: part 1". Hij speelde vaak naast Burt Reynolds (in bijvoorbeeld "The Cannonball Run" en "The best little whorehouse in Texas"), trad op in bioscoopverfilmingen van de Muppets en verleende meermaals zijn stem aan figuren in animatieprenten ("The secret of Nimh", "Oliver & Company", "An american tail", "All dogs go to heaven" en Disney's "Hercules"). Ook in Mel Brooks' "Spaceballs" was deLuise - als stem - aanwezig.

Bron: Het Laatste Nieuws

Zag ik graag acteren. Altijd grappig.. alhoewel: één keer als moordenaar zien spelen in Columbo denk ik...

21:52 Gepost door Helliwood-man in FILM, R.I.P. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: rip, dom deluise |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.