27-12-08

Eartha 'Catwoman' Kitt is niet meer...

1 kat

NEW YORK - De Amerikaanse jazz-zangeres en actrice Eartha Kitt is op kerstdag in New York overleden aan darmkanker. Ze was 81. Ze is vooral bekend van de hit 'Santa Baby' en haar rol als Catwoman in de Batman-televisieserie in de jaren zestig.

Eartha Kitt was succesvol als jazz-zangeres en als actrice in films, televisieseries en toneelstukken.

Ze is een van de weinige artiesten die meerdere keren genomineerd werden voor de Grammy Awards, de Emmy Awards en de Tony Awards, de jaarlijkse prijzen in respectievelijk de muziekwereld, de televisiewereld en de theatersector.

Als zangeres is Eartha Kitt vooral bekend van de hits 'Santa Baby' en 'I want to be evil', waarmee ze vroeg in haar carrière scoorde. Op het televisiescherm is Kitt vooral beroemd geworden met haar rol als Catwoman in de Batman-televisieserie uit de jaren 1960.

Eartha Kitt groeide op in de Amerikaanse staat North Carolina. Ze zette haar eerste stappen in de entertainmentsector als danseres bij Katherine Dunham. Nog voor haar twintigste had ze met dat gezelschap de hele wereld rondgereisd.

Als zangeres slaagde ze erin om in tien verschillende talen liedjes te zingen, die in meer dan honderd landen werden uitgebracht.

Bron: Het Laatste Nieuws

Huilenmiauw...

08:48 Gepost door Helliwood-man in FILM, R.I.P. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: catwoman, rip, eartha kitt |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.