15-12-08

'Derrick' is overleden.

large_586409

De Duitse acteur Horst Tappert is zaterdag (13/12/2008) op 85-jarige leeftijd in een ziekenhuis in München overleden. Dat meldde de echtgenote van de acteur, Ursula, aan het blad Bunte. Tappert verwierf naam en faam als de gelijknamige detective in de misdaadserie 'Derrick' die in de jaren tachtig ook bij ons zeer populair was.

Krijgsgevangen
Tappert werd geboren in Elberfeld (tegenwoordig Wuppertal) als zoon van een ambtenaar. Tijdens de Tweede Wereldoorlog diende hij in de Wehrmacht. Na terugkeer uit krijgsgevangenschap werkte hij aanvankelijk als boekhouder bij een theater. Daar werd hij snel enthousiast voor het acteerwerk en vanaf 1946 volgde hij acteerlessen. Na jarenlang als amateuracteur te hebben gespeeld werd hij in 1967 professioneel acteur.

281 afleveringen, 104 landen
Hoewel hij eind jaren vijftig al zijn televisiedebuut had gemaakt, vond zijn televisiedoorbraak plaats in 1966 toen hij een belangrijke rol speelde in de driedelige Krimi-serie 'Die Gentlemen bitten zur Kasse'. De komende jaren zou hij in meer misdaadfilms spelen. In 1974 kreeg hij de hoofdrol in de Krimi 'Derrick', als hoofdinspecteur Stephan Derrick, bijgestaan door zijn trouwe assistent inspecteur Harry Klein (gespeeld door Fritz Wepper). De serie duurde 281 afleveringen en Derrick werd een internationaal succes. De serie werd op televisie uitgezonden in 104 landen.

Derde huwelijk
Tappert woonde tot zijn dood in het dorpje Gräfeling in de buurt van München met zijn derde vrouw Ursula, met wie hij in 1957 trouwde. Uit zijn twee eerdere huwelijken werden drie kinderen geboren: Karin, Ralph en Gary. Gary overleed zeven jaar geleden op 52-jarige leeftijd.

Bron: Het Laatste Nieuws

18:02 Gepost door Helliwood-man in FILM, R.I.P. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: rip, horst tappert |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.