24-11-08

Katje met twee gezichten overleden.

art_large_544908

Het bizarre katje met twee gezichten, dat woensdag in de buurt van Perth was geboren, is al overleden. Het beestje werd in zijn korte leven wereldberoemd. Internet, weet je wel.

Miauwen uit twee mondjes

Beide mondjes van het beestje miauwden tegelijkertijd, wat uiterst zeldzaam is. Eten deed het poesje uit één mond, omdat het met een open verhemelte geboren werd. De eigenaars hielden het diertje thuis bij zijn moeder en twee andere katjes uit het nest.

Nooit gezien
Zelf werd het tweekoppige poesje geboren dankzij tussenkomst van een dierenarts. Dat was nodig omdat er complicaties waren. De assisterende verpleegster had nog nooit zoiets meegemaakt in haar twaalfjarige carrière. "Ik heb al katjes gezien met twee staarten of met extra poten, maar dit niet."

Beest zonder naam
De naam van het katje is niet bekend - de eigenaars dachten aan Quasimodo of Mr Men, internetters suggereerden Janus, Kitu of Ditto - maar het bizarre beestje valt alleszins niet te verwarren met Tiger, het poesje met twee gezichten dat in augustus in Ohio werd geboren, en vijf dagen overleefde.

Bron: Het Laatste Nieuws

11:23 Gepost door Helliwood-man in BIZAR | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.